Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Bekő Mária - Honyek András - 2017. március 7.

Lengyel krónikák

A Gamax Kft támogatásával két ificsapatunk vett részt egy lengyel ifiversenyen - Bekő Mária pedig beszámol a versenyről.

Az egyik autó Kimléről, a másik Budapestről indult. A vidéki különítmény problémamentesen megtalálta a megfelelő szerpentint, ami a szocreál stílusú szállodához vezetett.  Az útról azt kell tudni, hogy kátyúsabb volt, mint a legrosszabb vidéki utak Magyarországon, eléggé meredek és nagyon kacskaringós. A mi kis 21 éves autónkat féltettük is rendesen feljutás közben.

 

Már pont belemelegedtünk  a gurkázásba, mikor a másik csapat telefonált. Ők nem találták meg a jó utat, de úgy nézett ki,  telefonos segítséggel odaérnek. Pár perc múlva ismét telefoncsörgés szakította meg a játékot, ekkor kiderült, hogy leszakadt a kipufogódobjuk és a szerpentin közepén, egy kanyarban ácsorognak. Nem tudtuk mit tegyünk, de elkezdtük az autómentést. Végül, miután a másik kocsit megszabadítottuk a csomagoktól, már fel tudott jönni, de így a verseny előtt bőven jutott nekünk izgalomból.

 

A szerző - szemben - itt épp ütéseket fog szerezni

 

Első este lehetőségünk volt játszani lengyel partnerekkel, ami egy egészen mókás verseny volt. Emlékeim szerint az első 3 partiban beszorítás történt, mindegyikben sikerrel.

 

A csapatverseny elég tágas téren zajlott, és rengeteg ifi igyekezett kihozni a legjobbat önmagából. A hangulat kellemes volt, a játékosok kedvesek, ügyesek és nagyon fiatalok. A versenyzők átlagéletkora 20 körül volt, ha nem lejjebb. Persze a magyarok sem lógtak ki a sorból.

 

A párjaink sok gyakorlás után, felkészülve érkeztek a versenyre, de én úgy gondolom, hogyha az utolsó mérkőzés lett volna az első és a többi csak gyakorlás, akkor csapataink könnyűszerrel kerülhettek volna a legjobb négybe. De hát 200 parti lejátszása mindenkinél hasonló hatást érne el. Az egyik csapat 5. a másik a 7. helyen végzett ebben az erős mezőnyben.

 

 

 

A csapatverseny végeztével még volt lehetőségünk játszani egy kisebb lengyel párosversenyen, a másnapi versenyre korábban érkező párok ellen. A teremben “csak” 80 pár játszott. Olyan érzésem volt, hogy még nem játszottam korábban ekkora mezőnyben.

 

Úgy gondolom, hogy a külföldi erőpróbák egyik legfontosabb része az, hogy kapcsolatokat gyűjtsünk és ismerkedjünk. Mi meg is tettük a tőlünk telhetőt, hiszen esténként társasjátékokkal illetve beszélgetéssel töltöttük az időt, így kiderült, hogy azellenünk játszó fiatalok nagyon jófejek, és viccesek és ők is nagyon szeretnek játszani.

 

A szállásra és az étkezésre szerintem nem lehet panaszunk, mert minden kényelmes és nagyon finom volt. A fizetési procedúra szintén izgalmakkal járt, mert az autó javításának költségeit sikerült véletlenül kétszer kifizetnünk, de erre nehezen jöttünk rá. Azt hittük, hogy a pénzváltással volt baj. Viszont, enyhe kommunikációs problémák mellett, az “elveszett” összeget fél órán keresztül kerestük, mire fény derült a tévedésre, és visszakaptuk. Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a versenyen, azt hiszem, mindannyian sorolhatjuk életünk legjobb versenyei közé.

 

Bekő Mária

 

 

A versenyen részt vett a lány válogatottból már jól ismert Bekő família: Zsuzsi, Zsófi és Marcsi. Lajos Hanka és Szűcs Villő az utóbbi évben sokat gyakoroltak és remélem még sok szép eredményt fognak produkálni. Az U26-os válogatottunkat Vági Máté és Tubak Dani reprezentálta, akik már számos külföldi versenyt megjártak és tapasztalatukkal segítették a lányok felkészülését. A csapat utolsó tagját még kevesen ismerik, Kovács-Sápi Mártont az előző évben találta meg a bridzs és láthatólag magával is ragadta. Rendkívül hálásak vagyunk a Gamax Kft.-nek, a támogatásuk nagyban segítette az ifiket a részvételben.

 

Honyek András